top of page
TEAM

"Το UrbanDig Project δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ Όχι Παίζουμε.

Η Ειρήνη Αλεξίου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Χορογράφος- Σκηνοθέτης, performer, Yoga Instructor.

Σπούδασε θεατρικές επιστήμες,(Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Χορό (επαγγελματική σχολή χορού ΡαλλούΜάνου), Χορογραφία (Movement research NY, Suzan Klein school and technique NY), Ashtanga yoga (Atmananda yoga centre NY).

Είναι ιδρυτικό μέλος και Χορογράφος της ομάδας," 'Οχι Παίζουμε” και μαζί με τον Γιώργο Σαχίνη, είναι οι δημιουργοί όλων των παραστάσεων της ομάδας μέχρι σήμερα, ενώ το 2005 δημιούργησαν μαζί την πλατφόρμα UrbanDig Project.

Το 2015 η Ειρήνη εκπαιδεύτηκε στο live art με καθοδηγήτρια την live art artist, Katerina Kokkinos Kennedy με την οποία δημιούργησε την one to one live art performance “Eurydice”. Με την “Eurydice” ταξίδεψε ως

δημιουργός και performer στην Αυστρία,(Linz,Wolfinger Hotel/Die Fabrikanten), στη Μασσαλία (F A I AR) και στη Νάπολη (Alto Fest). Η Κριτική επιτροπή του AltoFest απένειμε στην Ειρήνη και στην πλατφόρμα UrbanDig Project το πρώτο βραβείο για τη live art/site specific παράσταση “Eurydice”. 

Ακόμη, το 2005 βραβεύτηκε από τη Νομαρχία Αργολίδος για την προσφορά της στην πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής με την παράσταση (site specific): "Ο Ηρακλής στη χώρα των ανθρώπων", στις κοίτες του ποταμού Λέρνα.

Την περίοδο 2014 - 2015 σκηνοθέτησε και χορογράφησε την παράσταση για παιδιά: “Βατραπουνζέλ” (παραγωγή ομάδα "Ρετρό", θέατρο Πόλις).

Ως χορογράφος εκτός από το UrbanDig Project έχει συνεργαστεί σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών, του Εθνικού Θεάτρου, του Μεγάρου Μουσικής και του Πολυχώρου Φουγάρο στο Ναύπλιο. Ως performer εκτός από το UrbanDig Project έχει συνεργαστεί με τους adLibdances, Unplugged, Felix Ruckert, Simone Forti, David Dorfman, Jennifer Monson, Katie Duck, Σχεδία, Χορικά κ.α.

Η Ρέα Ζέκκου είναι πτυχιούχος Marketing από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλαδος και απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Central Saint Martin’s College of Art and Design [University of the Arts, London], με μεταπτυχιακές σπουδές MFA in Museum Exhibition Planning and Design [με έμφαση στην έρευνα της έννοιας «museum without walls»], από το University of the Arts, Philadelphia, USA.

Ως σύμβουλος και designer έχει εργαστεί σε αριθμό οργανισμών και πρωτοβουλιών στον χώρο του πολιτισμού και των εικαστικών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή στο Slought Foundation [US Pavilion, Venice Biennale 2008], Crane Arts, the Village of Arts and Humanities, το Μουσείο Μπενάκη και η Atopos CVC.

Έχει επίσης συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία και με δημιουργικές ομάδες, σε μελέτες και διαγωνισμούς, 

καθώς και σε visual merchandising σε επιχειρήσεις. Στην παρούσα φάση συνεργάζεται με την εταιρία 

Dromos Consulting Ltd σε θέματα αστικής ανάπλασης διαδρόμων μεταφορών διαμέσου κατοικημένων περιοχών και με το γραφείο TPAS.A. για το σχεδιασμό του νέου Ελληνικού Παιδικού Μουσείου της Αθήνας. 

Συμμετέχει στο UrbanDig Project από το 2010, ως μέλος του ΔΣ και ώς σύμβουλος εικαστικών δράσεων και δράσεων στο δημόσιο χώρο.

Η Ειρήνη Ηλιοπούλου είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του TU-Berlin (Habitat Unit) και Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχ/κός του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης. Η διδακτορική διατριβή της διακρίθηκε με summa cum laude και χρηματοδοτήθηκε πλήρως με υποτροφίες από την DAAD και το Ίδρυμα Rosa Luxemburg. Σήμερα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Πάντειο), εξωτερικός συνεργάτης - σύμβουλος αστικού σχεδιασμού και μέλος του ΔΣ και συντονίστρια έρευνας της ερευνητικής/ καλλιτεχνικής/ κοινοτικής πλατφόρμας "UrbanDig Project". Η ερευνητική και επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνουν συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, μελέτες αξιολόγησης, μελέτες αστικού σχεδιασμού, κοινοτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Επιπλέον, το έργο της έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια, διαλέξεις και σεμινάρια ως προσκεκλημένη ομιλίτρια καθώς και έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Τα ερευνητικά και επαγγελματικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Πρακτικές Κοινοτικής Εμπλοκής και Συμμετοχής, στη Συν-Παραγωγή του Αστικού Χώρου, στις Χωρο-Κοινωνικές Συγκρούσεις, στον Αντίκτυπο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αστική Ανάπτυξη, στις Πολιτιστικές/ Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Η Ματίνα Μάγκου είναι σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και σχεδίων νεολαίας. 

 ‘Εχει εργαστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης- Πάτρα 2006, στη Διεθνή EXPO Σαραγόσα 2008 και για την Ισπανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης το 2010. ‘Εχει εργαστεί επίσης στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ντόχα και έχει διοργανώσει διεθνείς περιοδείες για το Teatro Español (Dos Orillas) και το Old Vic και το Brooklyn Academy of Music (Bridge Project).

Eίναι μέλος της δεξαμενής εκπαιδευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνεργάζεται με διεθνείς και μη-κυβερνητικούς οργανισμούς ως εκπαιδεύτρια και σύμβουλος σε προγράμματα κατάρτισης και ενδυνάμωσης οργανώσεων νεολαίας και της κοινωνίας των πολιτών. 

Τέλος, συνεργάζεται με πολιτιστικούς οργανισμούς, μη-κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς για το συντονισμό εκδόσεων, τη στρατηγική ανάπτυξη και επικοινωνία και τη διοργάνωση πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Είναι απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας και έχει μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και στην Πολιτιστική Διαχείριση, Πολιτική και Επικοινωνία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Deusto (Bilbao, Ισπανία) ερευνώντας τις διαδικαδίες πολιτιστικού διαλόγου στο πλαίσιο διεθνών πολιτιστικών οργανώσεων και φορέων για  τη συνεργασία στην Ευρω-Αραβική περιοχή. 

Από το 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Όχι Παίζουμε και υπεύθυνη Διεθνών Συνεργασιών και Ανάπτυξης. Εκπροσωπεί την οργάνωση στο πρόγραμμα TANDEM Europe όπου συνεργάζεται με την ομάδα Ideas Factory για το πρότζεκτ Hotel Transit. 

Η Άννα Μαγουλιώτη είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης τελειόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας στον τομέα Γλυπτικής και έχει παρακολουθήσει το διετές εργαστήρι της ΑΣΚΤ με τη Λιλή Πεζανού. Ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής έχει εργαστει ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προαγραμμάτων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Από το 2008 εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση και ως εικαστικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ερευνώντας τη διδακτική των εικαστικών τεχνών μέσω της μεθόδου του εκπαιδευτικού δράματος. Από το 2009 έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε θεατρικές παραστάσεις. Από το 2014 συνεργάζεται με την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Πάιζουμε ως εικαστικός και ως υπεύθυνη για το σχεδιασμό των εικαστικών δράσεων και των δράσεων για παιδιά, ενώ συμμετέχει και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της παράστασης.

Η Κατερίνα Πρωτονοταρίου είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Δραματικής Σχολής «Δήλος» και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολεοδομίας στο Ε.Μ.Π.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Marcello Magni και το studio Mateijka και μαθήματα Σωματικού Θεάτρου με το Γιώργο Αγγελόπουλο. Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας «katayis theater», με την οποία δημιουργήθηκαν οι παραστάσεις «Jonestown» (σκην. Γιώργος Αγγελόπουλος) , «Kurten» (σκην. Γιώργος Αγγελόπουλος) και «Χαρικλύ» 1 & 2. Έχει επίσης συμμετάσχει στις παραστάσεις «Το σκυλί του Ωρίωνα» (σκην. Τηλέμαχος Τσαρδάκας), «Το Μπουλούκι» (σκην. Δήμητρα Χατούπη) και «Ο Θίασος» (δραματοποιημένη μεταφορά της ομώνυμης ταινίας, σκην. Δήμητρα Χατούπη), καθώς και στο μιούζικαλ «Τα Μάγια της Πεταλούδας» σε πρωτότυπη μουσική Χρήστου Θεοδώρου και σκηνοθεσία Νικολέτας Ξεναρίου.

Συνεργάζεται με το UrbanDig Project στη σύνδεση του αντίκτυπου στις γειτονιές με εφαρμογές συμμετοχικού σχεδιασμού. Ακόμα ήταν performer στην παράσταση "Dourgouti Island Hotel" και εκπροσώπησε την ομάδα στη Μελβούρνη στο πλαίσιο της δράσης Hotel Obscura.

Είναι συν-ιδρυτής της ΑΜΚΕ “Όχι Παίζουμε/UrbanDig Project” και σκηνοθέτης (“ΜΑ Advance Theatre Practice” Central School of Speech and Drama, “Institute of the Arts” Duke University). Παράλληλα εργάζεται ως Πολ.Μηχανικός (Bsc Duke University, Msc UC Berkeley) - υπεύθυνος νέων δραστηριοτήτων στην ΕΥΔΑΠ έχοντας στήσει το Επιχειρησιακό της Κέντρο. Έχει υπάρξει συντονιστικό μέλος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, του “Re-activate Athens” και εκπροσωπεί την ΕΥΔΑΠ στο συντονισμό του GWOPA-UN Habitat.  Έχει διδάξει site-specific theatre (Αθήνα-Λονδίνο). Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση εικαστικών χώρων στις Η.Π.Α. και τη στιχουργική.  Διακρίσεις του UrbanDig: ACEA Eco-Art International Festival (2010), AltoFest (1ο βραβείο, 2015), TEDxAthens Challenge (1ο βραβείο καινοτομίας στη μάθηση, 2011).

Η Δρ. Δικαία Χατζηευσταθίου εργάζεται μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Κοινωνικής Ανάλυσης του Αθλητισμού στο πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church. Παράλληλα έχει συνεργαστεί ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία (όπως: German Sport University in Cologne στη Γερμανία, University of Ljubljana στη Σλοβενία, University of Montpellier στη Γαλλία, Ithaca College στην Αμερική, Nanyang Technological University στη Σιγκαπούρη κ.ά). Είναι βραβευμένη με το Διεθνές Βραβείο Κουμπερτέν που της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ το 2009 και το 2011 βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αθλητικής Διοίκησης ως Επιστήμονας της Χρονιάς. Από το 2009 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Πιερ ντε Κουμπερτέν με έδρα τη Λωζάννη της Ελβετίας. Έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία και επιστημονικά άρθρα σε σχέση με τον αθλητισμό σε διεθνείς και Ελληνικές εκδόσεις. Έχει επίσης εκδόσει και παραμύθια για τις αξίες της ζωής και του αθλητισμού.

Η Νάντια Σιώκου είναι τελειόφοιτη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει ένα ακαδημαϊκό έτος του Μsc. Architecture στο ΤU Berlin (2015-2016).

Ερευνητικά ενδιαφέροντά της αποτελούν, μεταξύ άλλων: το ανθρώπινο σώμα ως συγκροτητικός παράγοντας χώρου και οι συσχετισμοί εξουσίας που δημιουργούν το δημόσιο/κοινόχρηστο αστικό περιβάλλον.

Παράλληλα με τις σπουδές της, έχει συμμετάσχει εθελοντικά στην οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής της 4ης Biennale της Αθήνας (AGORA, 2013), του Open House Athens (2014,2015), της έκθεσης OUT-topias (Μουσείο Μπενάκη, 2016).

Ως μέλος της πλατφόρμας UrbanDig Project από τον Νοέμβριο του 2016, ακροβατεί μεταξύ καθηκόντων οργάνωσης παραγωγής και ανάπτυξης στρατηγικών παρέμβασης, με συνεχή έμφαση στην ουσιαστική και δυναμική σύνδεση του δημόσιου χώρου με τις παραστατικές τέχνες.

bottom of page