Ήρεμες Πλεύσεις στο Αδριάνειο Κανάλι:Εισαγωγικό Εργαστήριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας
Ήρεμες Πλεύσεις στο Αδριάνειο Κανάλι Εισαγωγικό Εργαστήριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας
Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε γόνιμα και αρμονικά τις σκέψεις μας, τις προτάσεις μας και τις ανάγκες μας, όταν συζητάμε με διαφορετικούς ανθρώπους και ομάδες;
Οι Περιπατητές Νερού σας προσκαλούν να μάθετε περισσότερα, σε ένα εισαγωγικό εργαστήριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, απο τις 10.00 ως τις 14.00, στον Πολυχώρο Myrtillo Cafe, Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ), Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, Αθήνα (10 λεπτά από το σταθμό του μετρό "Πανόρμου).
Πρόγραμμα Εργαστηρίου
10.00 -12.30: Εισαγωγή στη Μη Βίαιη Επικοινωνία: Βασικοί άξονες και βήματα στη θεωρία και στην πράξη μέσω συζήτησης και ασκήσεων
12.30-12.45: Διάλειμμα
12.45-13.45: Συζήτηση: Μετά από όσα είπαμε για αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, πώς βλέπει ο/η καθένας/καθεμια τον εαυτό του/ης στην ομάδα, τι θα κρατήσει και τι θα αλλάξει / κάνει διαφορετικά.
13.45-14.00: Check-out **Το εργαστήριο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης, συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών.
Τι είναι η Μη Βίαιη Επικοινωνία (Non violent Communication) H Μη Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από την ενοχή, τη ντροπή και το φόβο. Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους. Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να απελευθερώσει τις σχέσεις του από το κουραστικό παιχνίδι του «Ποιος έχει δίκιο» και να βιώσει τη ζωή μέσα από την οπτική της αρμονικής συνύπαρξης και της αφθονίας.
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια
Η Δήμητρα Γαβριήλ ασχολείται με τη διαχείριση και την επίλυση συγκρούσεων. Είναι Διαμεσολαβήτρια με εξειδίκευση στις εξωδικαστικές μεθόδους επίλυσης διαφορών και την επανορθωτική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ασχολείται συστηματικά με τη μη τυπική βιωματική εκπαίδευση ενηλίκων. Από το 2015 συνεργάζεται με φυλακές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Καλιφόρνια, μέσα από σειρά εκπαιδεύσεων Ειρηνοποιού και Διαμεσολαβητή. Είναι International Senior Fellow της JAMS - Weinstein Foundation και έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Προγραμμάτων Ευρώπης του Οργανισμού Prison of Peace (CA, USA). Η Μη Βίαιη Επικοινωνία (NVC) ήρθε στη ζωή της για πρώτη φορά το 2013 κι έγινε πολύτιμο βοήθημα και πυξίδα. Έκτοτε, τη μοιράζεται με όσους περισσότερους μπορεί.
Λίγα Λόγια για τους Περιπατητές Νερού
Οι Περιπατητές Νερού είναι μια προσπάθεια να “περπατήσουμε” και να μειώσουμε την απόσταση που συχνά υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες και τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών από τη μία και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την αστική ανάπτυξη από την άλλη. Το έργο έχει ως στόχο να κάνει ένα πείραμα: να προ(σ)καλέσει την Κοινωνία των Πολιτών και τους φορείς λήψης αποφάσεων να συμμετέχουν στην εφαρμογή μιας πρωτότυπης, διατοπικής μεθοδολογικής προσέγγισης συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη - και ειδικότερα στον σχεδιασμό δράσεων ανάδειξης και αξιοποίησης ενός μοναδικού πολιτιστικού και υδάτινου αγαθού που... διέρχεται κάτω από τα πόδια τους! Περισσότερα εδώ
Το έργο Περιπατητές Νερού υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Όχι Παίζουμε/ UrbanDig Project και εταίρο την Art Of Hosting Athina.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
Commenti